Go to footer

Prawo jazdy

Sport, motoryzacja, komputery, komórki, gry, kobiety.
Moderator: Patiomkin, Moderatorzy

Prawo jazdy

Postprzez Wujek Kamil » 5 lipca 2009, 12:09

A dokładniej - kurs prawa jazdy.

Opisujcie swoje wspomnienia, przydadzą mi się. Generalnie miałem zapisać się, gdy w Polsce będą gumowe drzewa, ale zaryzykuję 8)

No i za którym razem zdaliście? :twisted:
Wujek Kamil
Administrator
Administrator

Re: Prawo jazdy

Postprzez nielegalnaa » 6 lipca 2009, 10:59

Jeśli chodzi o mnie to planuję zacząć kurs od września. Wcześniej jakoś nie mogłam znaleźć czasu: matura, studia etc. Postanowiłam jednak, że teraz bez względu na to czy będę mieć wolnego czasu mniej lub więcej, zrobię to prawko i koniec :) Także na moje relacje jeszcze trzeba będzie trochę poczekać :)
nielegalnaa
Gość Specjalny
Gość Specjalny

Postprzez Alexander » 31 stycznia 2010, 19:09

nielegalna, Kamil, jak tam progres?

Ja przymierzam się do zdania prawa tutaj, w UK. Nie trzeba przechodzić kursu, sam decydujesz kiedy stanąć do egzaminu. Jeździć umiem, czy po lewej stronie będzie ciężej - nie wiem, ale jestem dobrej myśli ;)
Obrazek
Alexander
Gość Specjalny
Gość Specjalny

Postprzez Patiomkin » 22 lutego 2010, 17:56

Ech, ja podchodziłem do prawa jazdy trzy razy, niestety bez sukcesu. Jestem pewny że dwa razy zostałem nieuczciwie wyeliminowany przez egzaminatorów, za trzecim jednak razem oblałem egzamin w ostatniej minucie przez... własną przemądrzałość? Zlekceważyłem ostrzeżenie dane mi przez egzaminatorkę, kobiecie to się nie spodobało i przerwała egzamin :hitting:
Patiomkin
Moderator
Moderator

Postprzez Alexander » 22 lutego 2010, 23:37

Współczuję Patiomkin :thanks:

Dla wszystkich zdesperowanych: Polecam przyjrzenie się wynikom wyszukiwania w google frazy "Prawo jazdy na ukrainie"
Obrazek
Alexander
Gość Specjalny
Gość Specjalny

Postprzez Tyraf » 28 lutego 2010, 09:29

Prawko... mmm... fajnie by było, ale trochę za młody jeszcze jestem ;)
Jak to teraz wygląda z ceną? ;p Mam zamiar poprosić rodziców o prawko na 18 ^^ Fajnie będzie się wozić jakąś furą (ew. maluchem) do szkoły ;p
I jak wygląda sprawa z zdawaniem prawka na motór? ^^ Też chciałbym spróbować, ale nie wiem czy to od 18 czy od 21 lat ;P Trzeba się czymś wozić po "Warszafce" ^^'
"But I still haven't found what I'm looking for..."

"You've got stuck in a moment
And now you can't get out of it"
Tyraf
Nałogowy uczestnik
Nałogowy uczestnik

Postprzez Damroka » 28 lutego 2010, 10:38

Ja raczej nie będę nigdy zdawać na prawo jazdy bo mam wiele natręctw, i np. jak jadę rowerem to muszę w odpowiednim miejscu najeżdżać na plamy/dziury na ulicy - bo np. wydaje mi się że jeśli przejadę prawą stroną dziury/plamy na ulicy to coś złego stanie się mojej babci, a jak przejadę lewą to wszystko będzie dobrze. Albo że gdy zdążę szybko na pasach przejechać rowerem przed zbliżającym się samochodem to w życiu wszystko będzie dobrze a jak nie coś złego się stanie. I rozgrywam co chwilę w moim umyśle takie różne sprawdziany , to mnie bardzo męczy ale nic na nie mogę poradzić. Z tych powodów już wiele razy w życiu o mało nie uniknęłam śmierci. Dla otoczenie, oraz mnie samej z powodu tych natręctw lepiej byłoby gdybym nigdy nie zasiadła za kierownicą samochodu.
"Co to znaczy: 'prawdziwe"?, jak możesz zdefiniować rzeczywistość ? Jeśli mówisz o tym co możesz poczuć, co możesz powąchać, spróbować lub zobaczyć, to rzeczywistość jest tylko elektrycznymi impulsami interpretowanymi przez twój mózg".
Damroka
Nałogowy uczestnik
Nałogowy uczestnik

Powrót do Strona główna forum

Powrót do Męska Rzecz